Samenvatting

Emmi Krembger vertelt verhalen uit de tijd dat zij huisarts was. Verhalen die illustreren hoe indringend een huisartsenpraktijk kan zijn. Met patiënten en hun omgeving, met collega’s en met andere mensen en instanties waar haar patiënten mee te maken kregen. Herinneringen aan moeilijke momenten, gênante gesprekken, ontwapenende vragen, slecht en goed nieuws... lief en leed.

 

Emmi vertelt erover zonder etiketten te plakken; met behoud van ieders waardigheid en mens(elijk)heid. Dat levert ontroerende, hartverwarmende en vaak verrassende confrontaties op met de alledaagse en minder alledaagse problemen van haar patiënten. Stuk voor stuk doorkijkjes die getuigen van de betrokkenheid van Emmi op haar beroep. Verhalen en mensen die soms letterlijk onder je huid gaan zitten.

Over de auteur
Emmi Krembger (pseudoniem) schrijft over de ervaringen, verhalen en gebeurtenissen uit het leven van een huisarts. Al deze verhalen zijn nu verzameld in dit boek. Alles wat in dit boek wordt verteld is waargebeurd. De namen zijn gefingeerd.